Brokean Heart Story

ESTRENA: Del 27 d’abril al 29 de maig a la Sala Atrium

SINOPSI:

Brokean Heart Story és una història que parla d’art i d’ amor, una irònica exposició doble sobre les pressions que experimenta una artista femenina. Hauria de crear art seriós sobre els grans temes –masculins- o entregar-se al rol de dona que estima? Els personatges principals són un escriptora (amb bigoti), Escritora i el seu contrari complet, una vanitosa i exuberant dona afamada d’amor (la seva ànima), Alma. Ambdues dones, que no deixen de ser dues cares de la metixa dona, busquen la felicitat i ser completes a la seva manera, des del seu particular punt de vista però també influenciades per les definicions i expectatives del mon que les envolta. Les dues dones prenen consciència que a la vida sovint s’han de prendre decisions doloroses per aconseguir els seus objectius però les preguntes no s’aturen, sempre en sorgeixen de noves i aquest és l’impuls per seguir lluitant i vivint.

EL CONTEXT:

L’interès de la Peleona pel treball de Saara Turunen com a autora es remunta a diversos anys enrere. Des del 2008 hem tingut l’oportunitat de participar en el muntatge de dos dels seus textos, Pupputytto (Sala Beckett) i The little jesus (Teatre Lliure).
Broken Heart Story aborda dos temes en els quals ens ve de gust reflexionar per la seva rellevància social. En primer lloc, parla del paper que ocupa la dona en la societat actual. Malgrat les diferencies de la societat finlandesa i la catalana, el conflicte d’identitat que sofreix la dona a occident, sempre atrapada entre la dualitat de ser l’esposa i mare perfecta i la professional d’èxit en la seva vida laboral, és gairebé un tema universal. Com es compaginen aquests dos vessants és alguna cosa que a dia d’avui segueix sent un repte per a la majoria.

D’altra banda, també ens sembla interessant la qüestió de fons que planteja l’obra i que té a veure amb el paper de l’artista en la societat. De què serveix l’art? Què és el que manté a l’artista amb vida, amb ganes de seguir intentant comunicar alguna cosa?
Saara Turunen utilitza el llenguatge, servint-se d’un vocabulari molt directe farcit de complexes imatges poètiques. L’aparent simplicitat del text fricciona amb l’estripat imaginari que proposa.

Per tot això és pel que ens ve de gust representar Broken Heart Story al nostre país, perquè volem intentar sacsejar la consciència dels nostres espectadors parlant-los d’alguna cosa que para nosaltres és molt important. L’art i la realització personal de l’individu.
.

FITXA ARTÍSTICA:

Actors: Carla Torres, Carmela Poch, Alba Florejachs, Patrícia Mendoza, Pepo Blasco i David Menéndez; Text: Saara Turunen;Direcció: Saara Turunen; Ajudant de direcció: Eugènia Manzanares; Traducció: Luisa Gutierrez; Producció: La Peleona; Escenografia: Anna Tantull; Disseny de llums: Raimon Rius; Vestuari: Mireia Farré; Espai sonor i música: Cesc X. Mor; Vídeos: Eugènia Manzanares; Fotografia: Nicolás Jódar; Amb la col·laboració de: Nordic Drama Corner; Idioma:Castellà; Companyia: La Peleona;