TREBALLS

 

SOTA ZERO

 

SINOPSI:

“En Mike i la Sònia. Una casa nova. Dies previs al nadal. Preparatius. Un sopar d’inauguració. Un sopar familiar, amb algunes absències i algunes visites inesperades. Amb gent que no arriba i gent que estar a punt d’arribar… Una mare absent, però present, una cunyada embarassada i divorciada, una germana vident, un ex-amant inconvenient i un germà… inexistent? Presències estranyes  recorren la casa. Tots amaguen alguna cosa… Familia no hay más que una… Que no se’t indigesti el sopar…
BON APETIT!!”

 

TEMÀTICA DE L’OBRA:

Sota zero és una història d’intrigues, d’assassinats, de fantàsmes, de secrets i  coses no dites. Però per damunt de tot és una història que reflexiona sobre els petits (o no tan petits) pecats que tots amaguem. Parla de com, de la manera més innocent podem començar a travessar límits reprobables en pro de mantenir el nostre aparent benestar.

Sota zero també és una història d’amor i desamor. Una història que, des de l’excusa del gènere policiac i de misteris, s’endinsa en la complexitat de les relacions familiars i tot el que les envolta : Què és la familia? Ón comença i ón s’acaba? O no s’acaba mai? Per què és tan difícil de vegades? En quin moment decidim formar-ne una de nova? I per què fa tanta por? Envejes, atraccions inconfessables, competitivitat, tendresa, pors, unió, protecció, clan i una familia tan peculiar que té molt  poc a veure amb les famílies normals i corrents que campem pel món… O no ho és tant, de peculiar?… “De Joseps, Joans i ases, n’hi ha per totes les cases” .

FITXA ARTÍSTICA:

Actors: Carla Torres, Patrícia Mendoza, Carles Goñi, Anna Bellmunt i Joel Minguet; Text: Carla Torres; Direcció: Carles Mallol i Carla Torres; Ajudant de direcció: Quique Nubiola; Producció: Quique Nubiola; Escenografia: Sílvia Delagneaux; Disseny gràfic: Íñigo Aranburu; Vídeos: Elena Martín; Fotografia:Nicolás Jódar; Web: Romina Vallés (La Redactora Express)

GÀBIES

SINOPSI:

Gàbies és una reflexió sobre les pròpies limitacions. Limitacions enteses com tot allò a la vida que ens priva de ser qui realment volem ser. De vegades aquestes limitacions ens les imposem nosaltres mateixos, de vegades venen donades per l’entorn o per les opinions preconcebudes que els altres tenen sobre nosaltres. Sigui com sigui, molt sovint, aquestes limitacions esdevenen les nostres GÀBIES personals arribant, en alguns casos, a privar-nos de viure la nostra vida en plenitud.
A nivell dramatúrgic, l’obra està concebuda a través de tres personatges tancats en diferents tipus de gàbies. La gàbia 1, un mateix; la gàbia 2, el propi cos i la malaltia; i finalment la gàbia 3, les opinions dels altres.
Mitjançant una estructura fragmentada, en que les reflexions dels tres personatges s’intercal.len entre si, anirem aprofundint en els perquès de cadascún d’ells, fins a arribar a un punt d’inflexió en que les històries dels tres conflueixen dibuixant la vida en comú  d’ aquests personatges. A partir d’aquest moment s’esdevé el desenllaç: cadascú haurà de pendre desicions que el portaran, o bé a la superació de les seves pors, o bé a continuar vivint sota els mateixos paràmetres limitadors.

FITXA ARTÍSTICA:

Intèrprets: Mireia Estrany,  Patricia Mendoza, Carla Torres; Autora:Carla Torres; Co-direcció: Mercè Grané i Carla Torres; Escenografia i Vestuari: La Peleona; Disseny de llums: Raimon Rius; Fotografia: Nicolás Jódar; Disseny gràfic: Joan Bacardí